Concept overeenkomst Nederland-Denemarken (3)

Zoals toegezegd in de vorige nieuwsbrief hierbij mijn op- en aanmerkingen bij de concept-overeenkomst tussen Denemarken en Duitsland en de begeleidende brief van het Ministerie.
Als de toon af en toe een beetje cynisch is, is dat omdat ik er na 6 jaar gesteggel een beetje moedeloos van word dat dit het enige is wat alle betrokkenen met elkaar hebben kunnen bereiken.

Voor de overzichtelijkheid heb ik mijn opmerkingen tussen de tekst gevoegd.

Mocht u zelf nog op- of aanmerkingen of aanvullingen hebben, dan hoor ik dat graag.

Bijlagen:

- Concept overeenkomst met opmerkingen (pdf)
- Begeleidende brief Ministerie van I&M met opmerkingen (pdf)

 

Bijeenkomst Hanse Sail ?

Enkele mensen stelden de vraag of het misschien zinvol is om tijdens de Hanse Sail een bijeenkomst te organiseren over de concept-overeenkomst met Denemarken en aanverwante zaken.

Mocht daar belangstelling voor zijn, dan wil ik daar met alle genoegen aan mee werken. Wat mij betreft zouden vrijdagavond de 8e en zondagavond de 10e augustus in aanmerking komen.

Als u interesse heeft voor zo'n bijeenkomst, stuurt u mij dan even een met vermelding van de avonden waarop u kunt.

 

certificering-zeilvaart.nl

Omdat de "Baltic Crisis" inmiddels al 6 jaar voort suddert en er blijkbaar nog weinig schot in de zaak zit, heb ik mijn website certificering-zeilvaart maar weer in de lucht gebracht.
Hoewel ik door alle lopende kwesties nogal krap in de tijd zit, zal ik de komende weken en maanden proberen de site te vullen met alle informatie die op deze crisis betrekking heeft. Ik hoop dat daardoor een compleet overzicht ontstaat van alles wat er gebeurd is en wie daarin welke rol gespeeld heeft. Ook alle "openbare" nieuwsbrieven zullen op deze site gepubliceerd worden.

Als u zich op deze site als gebruiker registreert, kunt u gebruik maken van een zgn. RSS-Feed, waardoor u automatisch op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

Ik nodig u van harte uit af en toe een kijkje te nemen.